piektdiena, 2011. gada 15. aprīlis

Soma - pavasaris 2011

Kā jau katru pavasari rodas vēlmē pēc jauniem aksesuāriem, protams, neiztrūkstoša sastāvdaļa ir soma. Ilgi domāju kādu gribu, tad uzbūru ainiņu savā galvā un sapratu, ka diez vai tādu atradīšu, tad nu nācās pašai pieliks mazliet iztēles, lai radītu ko līdzīgu.
Iztaigāju visas humplaas un RDA atradu somu ķeseli, kas atbilst visām manām prasībā - pamatā tumša (vienkrāsaina), ar garo rokturi, ar rāvējslēdzēju, ne liela, ne maza (šī ir 30x33cm), cena ne vairāk par 3Ls (maksāja 1Ls) :))

Tagad tikai atlika to mazliet nokrāsot pavasara krāsās pieskaņojoties šallei un ausainei. Izmantoju filca plāksnītes, ar brīvu roku sazīmēju un sagriezu puķītes un apļus un piešuvu ar īrisa diegu, kas pieskaņots somas krāsai, lūk rezultāts...

pirmdiena, 2011. gada 11. aprīlis

Džinsa matu puķe


Parastais scenārijs - gribas jaunu aksesuāru, bet naudas žēl. Ko darīt? Pamēģināt pašai savu vīziju realizēt! Šoreiz mana vīzija bija džinsa matu puķe. Izskatīju dažādus blogus un no katra paņēmu sev pieņemamāko un gala rezultātā tapa mana puķe!
Izmantoju - vecu džinsu bikšu audumu, matu sprādzīti (nopērkamas frizieru veikaliņā 0,05 Ls/gab.), super līmi, pērlītes.
Izgriežu gabaliņu audumu, pielīmēju pie sprādzītes pēc tam apgriežu liekās maliņas. Puķi veidoju no dažāda diametra neregulāriem apļiem, vidū nedaudz savelkot, lai audums sakrokotos, tā tos kārtoju vienu virs otra līdz zieds gatavs. Piešuju pērlītes ziediņa vidū!










Mans pavasaris... apļa šalle un galvas lente (ausaine)

Smeļoties iedvesmu no Kikki radīju savu pavasara komplektiņu. Ieraudzīju šo komplektu un sapratu, ka tas atbilsts manām adīšanas iemaņām. Tikai parastās šalles vietā izvēlējos apaļo, baigi ērta padarīšana, nav jādomā kur un kā likt šalles galus un nekas nesienas vaļā...superīga lietiņa :)) Un lai tam visam pieliktu vēl mazliet pavasara garšas - tamborēta puķe pie ausaines.

Izmantoju - 200g 100% akrils, 3 mm adatas
Šallei apaļās adatas, 240 valdziņi, pirmās un pēdējās 10 rindiņas 2x2 sviķelis

trešdiena, 2011. gada 6. aprīlis

Šalle jeb kakla sildītājs

Mans pēdējās 10 gades lielākais adīšanas sasniegums :)) Mazais kļuvis aktīvāks līdz ar to piefiksēju, ka ratos dīdoties kakliņš pliks, nolēmu, ka vajag šallīti. Tētis teica, ka šalle jau nu galīgi nederēs, ka vajagot apkaklīti, tā nu man nācās sasparoties... Par pamatu ņēmu šo un tapa Klāviņam šallīte-apkaklīte. Mazliet pārtaisīju pa savam, nelikās aktuāli pogājam, jo cepuri velkam pagriežoties uz punča un tad arī mierīgi var uzvilkt apkaklīti.
Izmantoju Baby dziju - 70% merino vilna, 30% dralons, ~30g, adatas 3mm